Over ons

 

Welkom op boerderij Zorgvliet en ons bedrijf, "Jan Huygen in de Ton".

Zorgvliet is mijn ouderlijke woning. Mijn opa kreeg de boerderij in bezit en liet in 1938 het oude antieke woonhuis slopen. Op exact dezelfde plaats werd vervolgens een wat comfortabeler woonhuis gebouwd. De eeuwenoude stal viel gelukkig niet ten prooi aan de slopershamer.

In 1993 keerde ik samen met mijn vriend en zakenpartner Frans de Jager terug naar mijn ouderlijke woning. Boerderij Zorgvliet biedt nu plaats aan ons bedrijf: "Jan Huygen in de Ton". Het begon ooit met een enkele houten ton, maar al snel groeide het uit tot een groothandel in brocante. Ik ben de doener - veel van onze producten zijn zelfgemaakt - en Frans is de commerciele man. Hij is regelmatig in Belgie en Frankrijk op zoek naar bijzondere, unieke meubels.

Intussen zijn wij zeven dagen per week druk doende met ons bedrijf en het vervolmaken van ons levenswerk. Wij leven er vanaf die dag op een eenvoudige wijze samen met de natuur. Het is een levenswijze geworden, waarin respect voor de natuur voorop staat.

Deze levenswijze spreekt kennelijk aan, want vrienden en bekenden die zich even aan het jachtige stadsgewoel willen onttrekken, helpen graag mee aan de verdere verfraaiing van deze omgeving. En wanneer we na een dag buiten werken een welverdiend pilsje drinken, weten we "hier gaan we nooit meer weg."

Aleide Dijkshoorn en Frans de Jager